->
19 Ağustos 1999 Depremi
üçüncü gününde ölü sayısı 5 bin 345, yaralı sayısı ise 27 bin 389′a ulaşmıştı. En çok ölü 3 bin 143 ölüyle Kocaeli’nde çıktı.
Akşam saatlerine doğru üç saatte 210 sarsıntının meydana gelmesi üzerine açıklama yapan Işıkara, “Gemlik ve İzmit gibi bölümlerin alt kısmında oldukça hareketlilik var. Bu beni çok rahatsız etti. Odak noktası hep oraya yaklaşıyor. Bir şey olabilir de olmayabilir de. Bir büyük deprem meydana getirebilir de getirmeyebilir de. Bu bir deprem fırtınası. Beni de korkuttu. Müteyakkız olun” deyince halk sokaklara döküldü.
Halk arasında paniğe yol açtığı yönünde eleştiri alan Işıkara, “Ben bunu basından ve toplumdan saklayamazdım. Müteyakkız olunması gerektiğini söyledim. Ben bunu Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan’a bildirdim, valilerle görüştüm. ‘Doğru yaptın’ dediler. Toplumsal baskı altında kaldım. Üzgünüm” dedi.


1 Trackback(s)